Thursday, January 7, 2010

APSAL KORANG TAK PUAS ATI PA YG ADE DIP NI NAIK N27

SALAM..

ish..heranla aku..napela sume org tak puas ati ek..yg aku herannye
PPT N27 pun tak puas ati gak..ape kene mengena ntah ngn dorg ni
suke sgt dgki sgt org lain dpt naik..ape ingt kiteorg ni sesenang je dpt
naik N27..keje msti la betambah..takkan goyang kaki je..adus..ni la
manusia bebangsa melayu kita..tak leh tgk bangsa dorg sng skit..hepi
skit..mula la panas bontot..nak boikot..nak anta bantahan..ha...nape
korg tak wat je demonstrasi..tgk eja pun da tak tau aku ni..ha..gi la wat
kat jpa sane..pakat kumpul satu malaysia sume PA2 yg tak puas ati tu..
(mampus aku klu ade pa n22 yg bc ni kang)hehehehe..

aku bkn ape ek...setiap org adela rzki masing2..napela kite ni nak iri hati
sgt nye...dah skang ni rzki kiteorg...rzki korg ntah sok lusa ke..cubela
besabo mcm kiteorg ni ha...betahun2 menunggu...takdela plak nak kcoh2
alahai manusia...alahai pa...da tetulis sejak azali lg yg kiteorg ni dpt ape]
yg kiteorg patut dpt..nape nak anta memorandum la...nak wat bantahan la.
kite keje same2 cari rzki utk ank2 n kuarga..jgnla masuk pasir dlm periuk
nasi kiteorg...(eh telibat ke bnda2 ni..hahahaha)ape aku merapu ni ek..sbnr
nye cmni...gini cite nye ye kwn2...

pg td aku dpt call dr kwn aku kat jab sebelah..bkn hanum k..name dirahsia
kan sbb takut nnti dia kene hentam dlm ruangan gosip..hahahaha..ok kwn
aku tu cite yg PA2 N22 telah pun menghantar memorandum / surat bantahan
menunjukkan dorg tak puas ati dgn PA2 yg dpt naik N27...smlm dorg gi JPA
n wat pejumpaan skali...tu takpela kan..sbb same skim PA kan..ni bdk2 PPT
N27 pun join skali ni...ya Allah...ape kene mengena ntah dorg ni..ape masuk
cmpur dgn mslh kuarga PA ni aku pun tak tau...aku rs dia saje nak jaki jipang
bg PA2 N22 ni meletup la...tu yg dorg ni join skali...yg PPT tu da dpt gred N27
sbb ade dip watpe nak kcoh kan...cube dorg tu kite cdgkan bg je N17 walaupun
ade dip...nak tak..mesti tak nak kan...heran la aku...ape kecoh sgt tah dorg ni..
tak sangka tul la PA2 kem aku ni begitu cpt dan tangkas dlm kes2 cmni ek..ble
wat keje adui...sopan santun katenye...ntahla...aku sbnrnye mls nak kcoh2 sgt
tggu je la JPA ckp ape...msti org JPA da pk msk2 (takkan tak msk kan da betahun2
pk nak bg naik gred br ni dpt)..so pndai2 la dorg jwb dgn PA2 n PPT yg tak puas
ati tu...

p/s: smpai tahap mane agknye br manusia ni puas ati dgn kedudukan sendiri..
pk la...rumah kate pegi kubur kate mari..watpe nak kejo sgt duniawi ni..(cewah
besyarah lak)..maafla klu ade yg tekcik ati ye...aku cume heran je nape tak hbs2
cite org tak puas ati dgn rezki orglain..hm...cubela dorg pk klu ank2 dorg penat2
belaja kat U dpt result baik2 n cemerlang mcm aku ni (hahahaha...puji diri sndri)
tp last2 keje gred N17 je..pk2 la ye...

4 comments:

Anonymous said...

Lia.. cik gayah pun ada call i tau..katanya cpt²,berita panas.. tp meme betul la..napelah nak kedengki ek.diorang tak kesian ke kat kita ni..agaknya kalu kena kat batang idup depa,baru depa tau langit tu tinggi rendahkan.. dah mmg kita layak dan memang sepatutnya berhak utk memilik gred itu.kalu meke yg tak puas ati tu,gi la belajo balik dapatkan dip. yg setaraf supaya korang leh juga berGred N27..(ni bukan komen riak ye,tapi ini adalah kenyataan)..

::Mamalyna:: said...

lia, aku pun hot...apsal meka nie yek...dengki tak bertempat...pa n22tu marahler coz kita pintas die...biasaler gomen nie..sikit2 seniority...dah tue kita ni sampai bila nak duk takuk nie jer...belajar penat2 so dapatler habuan yang betul...ehhh...aku tumpang marah plak..

~aSHa~ said...

actly zaman cik bib lagi diperjuangkan..bayangkan la..sebelum kita keje wei..katanye hampir 8 tahun dah mende ni...lepas hampir 8 tahun dah kuar pekeliling yg dah dipikir seranum2nye pun org bising...

.:fyzz:. said...

hairan manusia yg kedengki dgn rezeki org lain..nthla..dh ini hak kita..awt depa tak puas hati..patutnya kita masuk je keja dpt terus dh N27..nih aku.dh masuk thn ke 7 baru la berasa dpt N27..