Monday, July 6, 2009

aku kembali..

cewah..mcm gempak je tajuk..padahal tak seberapa pun..hehehe...sorila aku dahlame tak update blog aku ni..almaklumla bz yg amat...so 2 ari bos takde gi outstation lehla aku polish skit2 blog aku ni..orglain sume gempak2 siap muzik aku ape pun takde...okla...sbg pengenalan ni aku letak gmbr famili aku..
ni gmbr raye 2 thn lps..yg plg kiri bdiri tu laki aku,aku,adik2 lelaki aku n last tu abg aku
pstu yg duduk plg kri mak tiri aku,papa,mama,kak ipar n ank
yg duduk bwh kiri adik2 tiri aku..cume teselit bdk kcik bj biru tu..tu spupu kcik aku..
sorg je adik pmpuan aku takde..dia kat klntn tgh bepantang..
korg msti ckp papa aku bagus kan raya bwk 2 2 bini besame..mmg cmtula kiteorg..
klu raya tu msti konvoi 4 keta..meriah gile tu...ish...tak sabo nak raya ni..thn ni pun dpt
bkumpul ramai2 mcm ni lg...kiteorg dpt bkumpul bile turn
ry umh atok belah papa aku..bile turn belah mama aku abg aku lak tak dpt cuti..
2 thn sekali je abg aku leh cuti pnjg..almaklumla manager kfc kan..
thn ni lg ramai ahli sbb aku n abg aku da tmbh ahli..mak tiri aku
pun da amik ank agkt..utk makluman sume,papa aku kawin 2 ye..sbb tu aku ade mak tiri
tp mak tiri aku baik ngn kiteorg...adik2 tiri aku pun mama aku yg jd dorg ms kcik..kira
okla kiteorg sume ni..

5 comments:

.:Iz-AnN (",):. said...

wah...wut a big famili...baguslah gini...lia..papa ko dah lama ke kawin dua???
kiranya mak ko ngan madu dia baik ek???harmoninya gini...

~aSHa~ said...

ermm izan tu nak tanya petua tu..sila2 la..jgn segan izan....

bestnye ramai2...balik kg hUBby..adik beradik dia pun dah ramai...11 org, belum campo menantu2..uhuksss...tapi ibu je sorang la...tapi apa yg nak ckp nye...balik sane mmg ramai..seronok sgt...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

jarang dengor anak tiri baik dengan mak tiri, pastu jarang plak dapat gambar sekali macam ni.. kiranya kau bertuah sebab dapat family besar.. rasa2nya tu semua bukan adik2 tiri kau, tapi adik beradik sebapa, tapi lain ibu..

umilia said...

izan : dahlame dah dorg kawin..ms tu tak silap aku umo aku 13 thn..

asha : mmg best klu raye ramai2 ni..dahla gi ry blah bpk aku yg adik badik nye 10 org..cmpur ank cucu skali..2 umah pun tak muat nak tdo..hehehe...

kak mi : eh kak mi..da bint / bt same tu bukan kira adik badik tiri ke..sbb kiteorg tak leh kawin same..sbb bin / bt same..tak ksahla tu ..yg pntg adik badik..

.:fyzz:. said...

akhirnya hang kembali lia wey..aku bukan apa...naik loya asik2 tgk gambo budak kena kerat kepala tuh je..makasih la ko dh hapdet hg nyer blog...wow whut a big family..pepun msti meriahkan...ape yg penting;;;KERJASAMA.....