Thursday, January 21, 2010

CERITA BARU PASAL SETIAUSAHA PEJABAT N27

SALAM...

Jeng...jeng..jeng...cite ape tu..nak tau tak...td kawan aku baru je call aku...dia ckp smlm bos2 bhgn HR untuk sume kem ade taklimat ngn JPA pasal kite ni tau...kwn aku ckp setiausaha pejabat N27 ni kene jg gred JUSA..means sape2 yg jg bos gred M54/52 ke bawah kene tukar jg bos gred JUSA..adus...adakah bemakna kite akan di tukar besar2an atau dalaman saje..tu kwn aku tak tau...pstu elaun yg kite akan dpt same mcm PPT N27 dpt...contoh cuti setahun 25 hari..ITKA sume tu pun same ngn gred N27 yg lain...tp yg plg tak best nye kwn aku ckp elaun cola tak lame lg kene potong blk...ala...jgnla cmtu...byk tu klu kene ptg..terase beb...ape pun aku nak tggu taklimat nnti...takpun aku tanye je bos aku kan..yela yg bg taklimat nnti bos aku gak...aduh...malasnye nak jg JUSA2 ni..yela org beso2 kan...mcm2 hal skitla dorg ni..ops...jgn ade bos2 jusa yg bace dah..ampun.....ape pun tggu je la ek..sape2 yg da dgr taklimat dr kem masing2 tlgla bgtau cite sebenar yek...

p/s:baik aku mintak tukar blk JB cpt kan...klu tak msti lg ssh nnti...yela kang bos beso da syg kite tak nak lps lak hbs la kan...

7 comments:

~aSHa~ said...

cuti tu betul.....itka pun betul....cola tu maybe..(ni pun yg aku dgr dari kwn jpa)

then berkenaan jaga JUSA tu betul gak..tapi kita boleh KUP..perasan tak kat pekeliling tu ada ** so itu bermakna mengikut budi bicara jabatan...

dan dgr cite ura2 nama kita ni bakal Setiausaha Tadbir plak ye...uhuhuhuhu tak paham tul..tapi ini dok kuar pekeliling lagi...ini cdgn...

dan aku dgr ada org dah buat surat dah...jeng jeng jeng..cepatnye....tgula surat dari jpa ye..sabo..nanti sama gak..kena buat 2 kali keje..boleh nak buat sendiri..tapi nanti kena buat lagi sekali bila surat jpa sampai..

.:fyzz:. said...

eh biar betui lia...tp dlm peklg tuh kan kita KUP** so mmg kita walaupun jaga pengarah gred 54 pun leh gak sbb KUP..tp emm ntah la ..cam tanak bagi je kat kita kan..aku pun cam rasa bengang gak nih..kalau nak bagi kata nak bg..kalau tanak jgn la byk sngt itew iney..hmm fenin 2..

Mrs. Hakim said...

alah.. aku skang jaga M54. aku suka boss aku tu.. baik, tak banyak karenah, tak cerewet, bertimbang rasa, bertolak ansur.. bleh tak tang cuti ngan ITKA tu aku nak, then tang jaga boss tu leh tak aku nak jaga M54 yg sorang nih?? **kerana boss baik dan bestlah buat saya bertahan kat sini.. kalu tak, dah lama saya blahhhh..

iz-AnN عبداللطيف said...

sib baik ai jaga jusa...lalalala...(berlalu sambil pergi) hahaha...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

akak pun dah jaga jusa so tak de la risau kena pindah2..

lia, bila taklimat tu akan diadakan? adakah semua PA harus menghadiri taklimat itu?(ceh skimanya soalan)

..nOj.. said...

sib baik gak aku juga menjaga si jusa... berlalu pergi bersama izan

umilia said...

ceh noj dan izan..ko belalu begitu saje ye..takpe2..nnti aku amik alih tmpt ko izan.biar ko gi tmpt lain lak..da alang2 kan..tukar2 la da lame keje situ..hahahaha..

asha : ala..aku mls la nak jg jusa2 kat sini..cerewet banget..png kpala aku..bos skang da ok sgt..ala bos bile nak naik pgkt ni..leh i jg u..hahahaha...

pijot : aku pun tak taula dorg ni cmne..leh KUP ke ape ke..bile kene psl kite ni byk sgt karenah nye..

mel :aku pun suke bos aku skang ni..dgr2 nak naik pgkt jd jusa..klu dia naik pngkt aku nak ikut dia..tak nak orglain..walaupun mrkh dia bg aku rndh..hahahaha...

kak mi : taklimat tu utk MOA je..mgu dpn ari rabu..kem kak mi tak taula bile..kak mi tanyela peg bhgn HR..