Sunday, March 7, 2010

APE PERASAAN KORG TGK ANK BEGULING JATUH DPN MATA..

SALAM..

ape perasaan korg???aku yg mengalaminye masih menggigil lg smpai skang..walaupun kejadian tu belaku mlm td..msti korg herankan apela yg aku cite ni..okla cmni citenye...utk makluman korg skang ni aku kat jb...ari jumaat br ni aku blk jb anta mama aku yg da dkt 3 mggu duk lepak umh aku..best gile bile mak sndri duk umh ngn kite..yela...dpt mkn puas2 mama msk kan..tp bkn tu cite aku...hehehhehe..selingan je..cmni...jumaat aku blk jb aku tdo la umh mama aku..pstu sbtu pas mkn aku gi la jln2 jap..pstu anta mama aku blk aku pun gerak gi umh makcik suami ku..di mane..biarlah rahsia..huhuhu...klu ckp pun bkn korg tau..org jb taula..jgn amik ati ye..kat umh makcik suamiku itu adela tgga...yela umh 2 tkt kan..so ank2 aku ni gairahla melihat tgga yg tersergam indah dlm umh tu...gamaknye mcm nmpk pmpuan seksi dok posingkat tangga tu..hehehe...

lg2 la ank aku amsyar...kejenye naik trun tgga aje...begitu taksub skali..aku pun mengawasi nye la...sbbnye hanya sebelah penjuru je ade tiang utk bepegang...yg sebelah lg kosong..so mmg sng leh jatuh kedebub ke bwh...korg leh bygkan tak..cmne ye aku nak bg korg imagine...ala..biasa umh 2 tkt ade tgga msti kiri knn ade pemegang kan..ni takde...sblh je..taktaula umh dlu2 cmne leh dorg wat cmtu...takpela tak dpt bygkan takpe...so bebalik pd cite ank2 aku bemain tgga ni..mlm tu pas mkn aku pun nak la mengemas meja...sudah ku jerit pd suami ku..syg....tgk amsyar ni...ummi nak basuh pggn...aku pun trusla kemas meja..ms tu aku nmpkla amsyar main2 kat tgga besame abgnye hilman...tp abinye tiada besame...belum smpt aku nak jerit pggil suamiku makcik suamiku da jerit eh...amsyar tu diri tak pgg ape tu kang jatuh..aku pun lari smbil ank aku beguling2 kat tgga...adela dlm 4 tgga gitu...tegamam aku...dan menjerit aku...

Ya ALLAH...lindungila anakku...melalakla amsyar pstu...aku bwk dia gi dapur bsuh muka n kpala n bdn sume..kupujuk2 amsyar agr dia rs tng...agk lame gak la dia nangis..mungkin sbb tekejut atau pun sakit...aku pun pstu trus snyp smbil mengurut2 ankku...dan bedoa supaya takde ape2 yg buruk belaku...aku tggu gak klu dia mnth2 ke...tp alhamdulillah takde ape...smpaila nak blk mlm tu dia mcm tekjut2 nak tdo...risau gak aku..pg td aku membebel kat laki aku...wat anak pndai tp jg ank tak nak..tu yg aku tak suke...aku tak kesah klu nak ank ramai tp tlg la same jg ank..bile aku mntk tlg jg tu tlgla tgk2 jap...lg2 klu da tgk tv tu alahai...ssh tul nak tggl...sdih aku..berjujuran airmata aku...yela...kite yg ngndungkan dia..lahirkan dia dgn ckup sempurna sifatnye...kang sbb dia jatuh ke ape tiba2 cacat tak ke ralat...aku pun ckp kat laki aku klu ape2 jd kat ank2 aku aku salahkan dia...dia kene betanggungjawab...

ish..emosi lak aku kan...tp betulla...korg yg ibu2..mak2...umi2..mama2..dan sewaktu dgnnye msti berperasaan mcm aku kan...sp tak mrh tak sakit klu ape2 jd kat ank sndri...ntahla ek..mmgla ni da tetulis..tp bg aku klu ade yg tgk2 ank aku tu wat ape msti tak jd bnda buruk ni..aku pun tak slhkan orglain yg ade wktu kejadian..aku ttp akan slhkan laki aku...sbbnye dia abi pd ank2 aku..taklehla nak harap kan orglain kan...okla...tu aje keluh kesah mak esah ye...hrp2 jgn ade yg amik ati ye...sume ni dugaan...heheheeh...

ok kwn2 sume..taking care....

6 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

wat anak pndai tp jg ank tak nak..tu yg aku tak suke...aku tak kesah klu nak ank ramai tp tlg la same jg ank..bile aku mntk tlg jg tu tlgla tgk2 jap...lg2 klu da tgk tv tu alahai...ssh tul nak tggl...

aku suka part ni...sebab situasi kita kekadang sama...aku naik hantu tau bila somi aku gini...suh nengokkan anak kejap pun tak leh...seme kita...itu ini kita...kalulah kan...ishh...hangin satu badan maa....

::Mamalyna:: said...

lia n izan...kita serupa...heheheh... harap2 amsyar takde ape2..

iz-AnN عبداللطيف said...

hahaha ijan...ko pun join da club ker???bis ar ko jan...tu baru sorang...kalu dua cam kami ni...wahhh baru ko tau nanti weii...

umilia said...

izan n ijan : tul2..aku mmg angin satu bdnla klu mntk tlg tgk ank dia duk tak begerak adap tv..smpai mcm2 ank da wat brla dia duk sibuk nak amik ank..aduhai..tu br 2..tak taula klu da 3 nnti..
so ijan besedia la jd mcm kiteorg nnti..nak mrh sgt2 kang bedosa plak..hehehe..ntah bilela nak ok bnda ni..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

lia, izan dan ijan.. akak pun nak join the club. heheheh

memagn seriau kan kalau anak jatuh ni.. rasa nak gugur jantung.. nak2 bukan kecuaian kita, ialah hubby yang leka kan.. hopefully amsyar tak apa2.. jangan lupa tuam kalau ada benjol.. tak pun lenkali kalau anak jatuh gitu, cepat2 bagi air masak..

p/s: akak dah banyak kali gi kenduri kawin pakai gitu (blouse + jeans) .. hubby tak marah, dia sporting. dia kata as long kak mie menutup aurat,sopan,kemas dan cantik, tu dah memadai .. (tak de la sampai pakai t-shirt jer)

Putri_Aizat said...

harap2 tak de paper..