Monday, August 30, 2010

DAH 4 TAHUN RUPANYE..

salam

pekabo kwn2..cmni posa arini..aku tepaksa korbankan posa aku arini sbbnye pg td pas je mkn kua blk tak henti2..tula aku..klu da stat kua mmg asik nak kua je..letih btul..ingtkan nak thn gak posa..tp kul 10 td aku da mggigil dah..tepaksala aku mkn gak..sib baik suamiku yg soleh itu telah pun membekalkan aku biskut,kurma,rt n air coklat utk alas perut..ikutkan dia mmg dia tak bg aku posa arini sbb tgk aku da mnth2 kan..mekasih byk2 ye syg..klu tak tak tau aku nak mkn pe..

okla..tu utk cite posa arini..sbnrnye arini aku nak cite psl ank aku yg sulung MUHAMMAD ADAM HILMAN BIN MUHAMMAD SHAFIQ..pnjg kan..sian dia nak tulis name sndri ms exam..hehehehe...arini genap da 4 thn anak aku..jap je ms belalu..rs mcm br je aku lahirkan dia..alhamdulillah..sesenang aku melahirkan dia..sesenang itu jugak aku menjaga dia..anak yg tak byk ragam..yg sopan santun..pemalu (mcm aku)..sjuk prut aku ngndungkan anak ku ini..hrp2 smpai ke beso dan smpai bile2 perangai nye baik mcm ni..insyaAllah..

okla..sini aku citekan kronologi kelahiran anak ku ini yg sgt2 dipermudahkan Allah spnjg aku mengandung..melahirkan dan membesarkan hilman..syukur sgt2..

pd 29.8 aku keje mcm biasa..tp bile ke ptg aku rs mcm da stat sakit skit2..tp aku wat tak tau je..aku cite la kat kwn baik aku yg aku da rs sakit..so dia akan teman aku stiap kali aku gi tnds..hehehehe..risau katenye..so bile waktu nak blk nak dkt rs sakit semakin kerap..aku pun bgtau kat laki aku..eh...boleh lak dia nak ot bile aku ckp aku sakit..katenye keje byk..tp takpela..hrp2 smpat la kan..so aku pun blk umh dlm keadaan sakit skit2..sib baik aku tak drive keta sbb aku tumpg kwn je..smpai ke rumah sakit makin kerap..10-15 minit skali..mama aku yg risau trus call suami aku suh blk cpt..takyah ot..hehehehe..sian dia..tak dpt nak ot..

suami aku pun smpai wktu mgrib..ms ni sakit 5 minit skali da dtg..aku smpat gak mkn spggn ns besame lauk fav aku yg mama aku msk..pas siap2 dlm kul 8 gerakla ke hosp putrajaya..ms ni aku duk seri kembangan tau..sewa kat sane..lum pindah kuarters lg..besame2 aku ms tu mama aku n adik bongsu aku n of kos suami ku..smpai2 hosp daftar nurse suh msuk dlm bilik nak cek denyutan jntg baby..wat CTG la kan..mcm biasa..ms ni mmg rs sakit 5 minit skali tu dtg kerap sgt..tgh aku menahan2 sakit tiba2 tup..rs basah da kain n suar aku..trus aku pggil nurse yg lalu kat situ..pstu dia tgk dia suh aku bkk kain n suar dlm yg aku pakai tu smbil smpt bebel kat aku nape tak bukak sua dlm tu dr td..eh eh..mane aku tau..1st time ni..nurse yg td tak suh ape2 pun..

pstu msukla aku ke bilik besalin..aku ni da rs nak teran je..tak lame nurse dtg..dia cek aku n tgk2 da bukak 10cm..kelam kabut dia siapkan alat2..aku pun sempat suh dia pggil kan suami aku..dia pun kua bgtau kat kaunter suh pggil suami aku..tp tula..aku yg da tak sabo2 nak besalin ni meneran la bile nurse kate da leh teran..teran skali tak kua..aku tanye lg suami aku mane..nurse kate jap gi msukla..teran lg ke2 tak kua gak..stil tanye lg suami aku mane..pstu teran kali ke 3 baby kua..tak smpatla suami aku teman nampknye...alhamdulillah...dptla aku seorg cahaya mate lelaki yg sgt2 comel..

lps tu nurse pun mula la operasi mengeluarkan uri dan darah kotor n menjahit..mmg btul kate org tak rs sakit sgt pun..bile jahitan yg akhir tu br rs sakit kit..da siap2 sume ank aku pun diberi pd aku..menitis airmata ku melihat anugerah yg terindah itu..tak lame tu br la laki aku belari2 ke arah ku..menitis airmata nye melihat aku n anknye itu..smbil tu dia mntk maaf sbb tak dpt teman kan aku..katenye nurse pggil salah name..tu yg dia wat tak tau je..tau2 da besalin..hehehehe...takpela..tak ssh n tak lame pun..syukur sgt2..klu orglain tu bejam2 duk dlm blk besalin..ade tu behari2 pun ade...tp yela kan..lain org lain Allah tentukan..

pstu aku n ank aku di bawa ke wad biasa..msuk2 je ke wad bedentam dentum bunyi bunga api jelas dengar n lihat dr wad yg aku duduk tu bagai menyambut kehadiran anak ku..klu la ank aku sabo skit jd la dia anak merdeka..tp sbb lahir kul 10.14 mlm jd la anak di ambang merdeka..hehehehe...takpela..yg pntg sume slmt...

okla kwn2..boring lak korg nak bc pnjg2..tu je cite serba sdikit psl kelahiran ank aku..alhamdulillah ank no 2 pun aku besalin lbh krg mcm yg petama..senang dan cpt..syukur sgt2...hrp2 yg ke 3 ni pun same la kan...tu yg org kate aku tak serik2 nak ngndung tu..hahahaha...rezki Allah nak bg kan..okla..bos pun da blk dr urusan dia ni..ok kwn2 sume..take care...

kpd ankku MUHAMMAD ADAM HILMAN BIN MUHAMMAD SHAFIQ..ummi doakan hilman jd anak yg soleh..yg patuh pd ajaran Allah..tinggalkan sume larangan Allah..semoga bejaya dlm ilmu dunia dan akhirat..ummi syg kan hilman..walaupun ummi kdg2 mrh n tggi suara tu sume utk kebaikan hilman k..love u syg...

6 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

selamat hari lahir adam hilman...
jangan nenakal tau...
rajin2 tolong ummi jaga adik dan ADIK nanti...hehehe

.:fyzz:. said...

MUHAMMAD ADAM HILMAN BIN MUHAMMAD SHAFIQ..selamat harijadi yg ke pat thn la...
be good boy..jaga adik2 baik2 yer.cian umi..

~aSHa~ said...

amin tuk doa ko tu..semoga menjadi harapan ibu, ayah, agama dan negara....

mmg pjg sungguh nama dia...

eh uminye muntah2 tu ada apa2 ke...ehehehhee

::Mamalyna:: said...

selamat hari lahir MUHAMMAD ADAM HILMAN... dan jadi abang long yang baik2 buat adik2

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

happy belated besday hilman.. kejap jer dah jadi abang long.. be good boy ok

umilia said...

izan : mekasih..dia mmg rajin jg adik..tp jaga je la..adik wat ape dia wat tak tau..hehehehe..

pijot : mekasih..cian kan kat umi..hehehehe..

asha : tula..pnjg2 name ank aku..muntah2 sbb ade ape2 la tu..hehehe..mekasih..

mamalyna : mekasih ye..insyaAllah..

kak mi : mekasih..insyaAllah..amin..