Friday, August 20, 2010

DUGAAN DTG TANPA DIDUGA..

Salam..

pekabo kwn2..steady lg tak skang ni..sabo ek..lg 4 jam je nak bbuka..da pk ke nak msk pe..aku tak leh nak pk nak mkn pe..sbbnye kpala ku tgh beserabut..adus..napela last minit jd cmni..sib baik bln posa..takyah nak pk mkn pe..sbbnye tak lalu nak mkn..so duk temenung je la..ape yg aku pk ek..meh aku kongsi ngn kwn2 sume ek..

cmni cite nye..smlm aku dpt memo dr admin yg mengatakan taska si comel (taska bwh ofis aku yg mnjaga anak2 aku) telah ditamatkan kontrak nye..yg amik alih adelah taska cendiakawan..aku rs korg pun tau kan taska cendiakawan tu..so mcm2 la cite yg kua..msing2 tak puas ati..yela..da sdp2 ngn taska si comel ni byrn blnn yg aku perlu byr cume 380 je..murh kan..walaupun servis nye tak la hebat sgt tp bolehla mnjg anak2 aku..

nak tau nape tak puas ati sgt nye..byrn yg dikenakan adalah sgt mhl ye kwn2..utk baby je 300..dahla aku ni thn dpn nak dpt baby..pstu katenye utk bdk2 yg da pndai jln 240..pstu yg 2-4 thn 270..pstu 5-6 thn 280..waduh2..tak ke mahal tu..bebeza sgt2 ye dgn yg skang..korg kirala..klu aku anta gak taska br tu bln2 aku kene byr 510..gile beza ngn 380 kan..tu lum ade baby lg tu..klu tambah baby aku thn dpn dah 810..warghhhh...gile aku cmni..mane aku nak cr duit ni..

tu byrn blnn ye kwn2..dgr2 kate yg da survey taska br ni byrn pndaftaran je dkt 1k..dlu aku msuk Uitm pun 250 je byr yuran..aduh..tu sorg..klu 2/3 org..mane aku nak cekau wit beb..walaupun leh byr ansur2 tp stil byk gak..tak bebaloi la aku melabur utk tu je..baik aku anta ke smart reader trus..for sure tau dorg bagus kan..

arini aku sgt la tak tentu hala..serabut memikirkan ini sume..dahla kontrak taska lame smpai akhir bln ni je..at least klu smpai akhir thn ni smpat gak nak benafas cr taska lain..lg bp bln je nak hbs thn ni wei..aduhai..napela admin cini tak pk sblm amik yg baru ni..marah sgguh la mak2 yg anta ank ke taska tu..sbbnye masing2 anta ank 2-3 org kat situ..bangkrap wei cmni...

so cmne...kwn2 yg anta ank same ngn aku ade yg da survey..kat mecd..kat kbs..kat pebadanan..tp tula..jauh kitla dr opis aku ni kan..tak dptla nak bg2 mkn kat anak..tgk2 anak..ari jumaat je la dpt manja2 ngn anak..sdih wei..da biasa tghari duk adap muke anak..ni klu tak dpt wat lg mau haru biru aku di watnye..sebak dah aku ni..alahai hati..sabo la...

ptg ni kul 3 kiteorg nak wat mesy antara mak2 nak wat memorandum bantahan..pstu isnin nak jmpa Dato' yg uruskan psl taska ni..aku da book kat PA dia ckp kiteorg nak jmpa..hrp2 dptla krgkan byrn blnn tu..okla kwn2..nak gi solat tngkan pkran..sat gi nak bemesyuarat lak..hrp2 dptla berita gembira nnti ye..klu ade berita gembira aku cite nnti..

eh lupe..punca taska lame ni kene benti kan sbb dorg lgsg tak byr sewa dr thn 2007 smpai skang..lame dah dorg behutang..so agknye kem ni dah mls nak bg dorg behutg so dorg amik org lain..sewa kat sini 5700 ye kwn2..mhl kan..tak taula nape mhl sgt..okla..nak gi dlu..taking care..

7 comments:

::Mamalyna:: said...

lia, sangat2 short notice, penah alami saat2 getir camnie, keputusannya ai kuarkan lyna dari taska lama... better keluar dulu daripada dikeluarkan...

*cendiakawan memang mahal, aku ngan anum dah penah surwei...

~aSHa~ said...

mak ai sewa mahai nye..patut la dia charge jaga anak mahai..nanti nak byr sewa lagi...cekgu lagi, makan lagi, air api lagi...mentenence lagi...ish mahai betul..kalo sewa murah..maybe kos bulanan tu leh dia charge murah kot.....

umilia said...

mamalyna : tula..tggl mggu ni je..tp hrp2 tgguh dlu la bg kat cendiakawan tu..at least smpai akhir thn ni kan..lega kit..ade ms nak cr tmpt lain..

asha : taska juz byr sewa je..air,api,aircond,maintenance kem yg byr..tak taula nape mhl sgt kem letak sewa blnn..hrp2 dptla krgkan sewa tu..so mak pak dpt kurg byr yuran blnn ank2..

Mama AqiL said...

lia--> kat opis aku pun kecok gak pasal kes taska kem. nie..tp bab taska cendiakaqan tue..mmg betul mahal.dulu aku dah g survey ngan ejan..aku skrg nie pun tengah pening kepala nak antar aqil kat ner tuk next year...coz kat taska *** tue mmg takde belajar...dok lar tgk cd je seharian..

.:fyzz:. said...

first of all..aku nk ucapkan tahniah..ko nak dpt baby yer..nih baru aku tau ..:)

yer la mahal..mana tak kopak duit wey..kita dh la keja gomen je...kalau keja gomen pangkat Pengarah ke..TP ke ok la kan....haru gak tuh...that y orng kt belah2 kl amik maid kan...lagi jimat..(tp sngt sukar dipercayai lak maid2 nih..)..

pepun hope dpt best result..yg penting anak terjaga...dn menjimatkan kos

umilia said...

mama aqil : hm..dgr2 taska lame dpt smbg kontrak blk..tp tak taula..sbb taska br tu da byr deposit 3 bln n sign surat setuju terima..jgn last minit tukar da..png kpala den..yg abg thn dpn aku nak anta kemas je..murh n sng..cikgu yg ajo pun betauliah..hehehehe..

~aSHa~ said...

harap sewa tu leh dikurangkan...takde membebankan ibu bapa lak..