Thursday, August 19, 2010

SUNGGUH KU KECIWA..

Salam..

kwn2 nak tau nape aku keciwa..sbbnye smlm dpt pay slip tp takde lg tunggakan gaji..hm...sgt hampa ye kwn2..sbb ingtkan lehla wat tmbh2 utk ry..dahla kate bonus takde kan..kenela jimat cermat ye kwn2..tak leh la nak bli yg bukan2..dahla gaji bln ni nak wat smpai ry bln dpn..pndai2la kite gune wit gaji yg ado tu..

ish...ni yg nak mrh PPT sengal kat opis aku yg uruskan psl gaji ni..aku tanye kwn aku yg wat kew8 tu bln lps kate da siap..mmg leh dpt la tunggakan gaji bln ni..tp nan ado..rupanye dia mntk PT2 sume tukar blk sbb ade salah kira gaji..gile tul la..dahla surat daripada JPA yg aku dpt gred baru ni pun tak dpt2..aku sorg je tau tak dpt..ntah ape dia sabotaj aku agknye..

sabola lia...bln posa ni..tak baik mrh2..kang tekenan muke dia yg tak bp lawa tu naya je ko..hahahahah..so kwn2..maknanye thn ni beraya ala kadar aje la yek..no money no walk..huhuhuhu...okla..slmt mengharungi posa arini n ari2 akan dtg yek..taking care..

10 comments:

ayang said...

ohh alahai ye ke lia? so cam xpat la aku duit raya eh.??

::Mamalyna:: said...

laaa cian kat ko lia... kalau tak, boleh ko sekaya izan..hehe

~aSHa~ said...

xpe maybe ada hikmah tu..mana tau ko dpt sedebuk next time tu sbb ada perkara yg perlu sgt tuk bulan tu...kadang2 perjalanan kita diuji Nya....kan...time tu la kita kata 'owh sib baik duit ni dpt bulan ni'

Mama AqiL said...

Nasib kiter serupa..dah namanyer satu Bapak kan..Huhuhuhu

adakalanyer aku rasa diri ini diPERBODOHKAN..

biler tanye org nie..ckp cam nie..tanye yg ni laks..kata cam nie..padahal sebenar2nyer DALAM HATI ADA DENGKI !!!

umilia said...

ayang : hahahaha..ko mmg tak dpt..ank2 ko insyaAllah..dtgla umh yek..heheheh...

mamalyna : ha..izan dpt ke..ish..jelesnye aku..

asha : tula..aku nak sdpkan ati aku pk cmtu gak..tp ttp sdh gak..sob..sob..

mama aqil : tulakan..nape la dorg ni dgki ngn kite..heran aku la..

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

aler, tak pat bulan ni, bulan depan ko masyuk la weii...

apa kes jaja nama aku kat sini plak ni...hehehe

umilia said...

mmgla..bln dpn da hbs ry..hehehe..ingt lehla tmbh kit brg2 utk ry..

..nOj.. said...

lorr takpe la wei. ade la tu nanti time ko nk guna sgt2. takpela ala kadar jela beraya ni nanti. isshh tp sedih gak kan. lg sedih kalo bonus tul2 tak dpt nanti. sobsob

mrs.ecam said...

alahai...bersabarlahhh dan bertawakallah dlm kehidupan ini...sesuatu yg berlaku itu tentu ada hikmahnyaa...ingt x lagu nih...ihiih xpe kt serupa...xdek bonus...xdek kenaikan gj xdek pape...siap kne ptg gj sbb amik unpaid leave...redhoooo...heee

e ehh salam knal ek...hekhek

umilia said...

noj : tula..kenela beraya ala kadar..dahla nak blk jb tu tol mnyk da bp..nak gi beraye2 lg..takkan duk umh je ry ni wei..huhuhu..

mrs ecam : salam pekenalan..mekasih sudi bc blog sy yg tak seberape ni ek..tula..kenela trima dgn redha kan..nasib2..