Thursday, April 8, 2010

PERCUTIAN 3H2M YANG SUNGGUH TRAGIS..

salam...

kembali bersiaran ye kwn2..lame sgguh aku tak update blog n blogwalking/bungee jumping kat blog kwn2 yg lain..sbbnye adelah kerana tjuk di atas..ye kwn2..aku br blk becuti..tp kenape pecutian aku itu sgguh tragis nnti aku cite ye..klu korg dpt becuti msti sonok n suke kan..tp aku tak..pecutian ni tak dirancang same skali ye..mcm pak habib dtg pujuk aku tu..mmg aku tak rancang..tp tu aku suke..yg ni aku tak suke..bkn aku tak redha tp klu leh aku nak elak gi becuti mcm ni..okla korg msti tak sabo nak bc cite aku yg tak bp best ni kan..meh aku stori mori dr ari petama aku cek in becuti ye..

sabtu - 3 april 2010..

arini adelah ari sabtu..aku tinggal kat umah dgn anak2 aku je..suami ku mcm biasa ari sbtu adela ari dia bekeje (ot)..so tinggal la aku ank beranak ni kan..dan spt biasa bile laki aku kene ot bile blk je dr keje dia akan bwk kiteorg gi jln2..yela..ank2 bosan duk umah kan..(padahal aku yg bosan..hahahaha) so blk je keje sbtu tu laki aku pun tanyela nak gi mane jap lg..aku pun ckp kite gi kl la..lame tak gi..so siap2 begerak la ke kl ye..ingt nak gi midvaley..nak mkn2 kat bgsar..tp sbbkan mlm tu ade game chelsea lwn mu so tepaksala menghala ke klcc..okla kan..tmpt aku sll dating ni..ha..sblm korg bosan kan..ni ade gmbr ank2 aku yg da siap2 nak gi bejalan..trus pakai bj tdo ye kwn2..sbb nak jln smpai mlm2 kan..kate mlm mggu..hehehehe...ok tgk gmbr ank2 aku dlu ye..nnti aku smbg cite..hehehehe..


si abg n adik yg sgt suke klu ckp nak gi jln..eh abaikan blk yg beterabur tu ye..ni angkara totomen blwn dgn raksasa la tu.hahahah...

si adik membuat muke comelnye..tp beringus la plak..heheheh..

lg muke adik yg comel..

dan lagi...


ok..da tgk da muke ank2 aku..comel mcm aku kan..hahahah...muntah jgn tak muntah ye..ok smbg blk cite aku td..dah jln2 gi klcc dlm kul 9 lbh gi la cr tmpt nak mkn..so biasala..takde tmpt lain msti tuju ke kg baru...dan mkn nye di the kapal..eh ape ek name tmpt tu..aku pun lupe name tmpt mkn tu..tp ade kapal la kat situ..pstu kat kpl tu ade air n ade ikan keli..sp tau sile bgtau..hehehehe..kat situ jual western food je ye..aku klu mkn kat luar lbh suke mkn western food sbb kat umah da sll mkn ns belauk..ok blk2 mkn tu laki aku bwk gi pusing2 1 kl..bestnye..cuci mata jap..tgk org dgn pakaian yg seksi2..mcm2 ragam ade...anak aku sume da tdo..yela da mlm kan..pstu dah puas pusing2 tnpa turun keta ye..dlm keta je..hehehe..kiteorg pun blk..sbb sok ahad nak gi jln2 lg..kang pnt lak..so smpai je kat parking bwh umah ank aku amsyar yg tgh sdp tdo tba2 bgn n muntah...byk lak tu..hbs baju aku tdg aku n suar aku..dah aku bejalan ke rumah dgn muntah2 masih telekat di baju..
ahad 4.4.2010
di sini bemula pecutian aku ye...ank aku mnth2 smpai ke pg..adela dkt 10x mnthnye..so pg lps suboh aku pun bwkla ke emergency hosp putrajaya..takde org time ni..tp jururawat yg betugas time tu lelaki leh plak sound aku..nape tak bwk awl2..da truk br nak bwk..n byk lg la dia mmbebel...aku yg tgh takde mood nak lyn diamkan je..pstu taklame doc pggil ms dlm..msuk2 je doc cek lbh krg n dia kate sy bg awk air garam..bg ank minum..pstu klu mnth2 gak bwk dia dtg lg..la..tu je..ish...aku pun ikutje la kan..blk umh bgla air garam tu..tp stil mnth2 gak..ape yg aku sumbat stil mnth gak..da risau ni..kul 11 lbh gi blk emergency hosp ptrajaya..tp ramai org gile..ank aku da lembik..so laki aku pun tanye kite gi kpj nak..ramai org kat sini..aku pun okla..baik gi sane kan..so smpai ke kpj uruskan itu ini..doc pggil n cek trus dia kate kene admit msuk dlm hosp..so arinila aku cek in ke hosp ye..dan bemula la pecutian aku di hosp kpj kajang..
ank aku tak henti2 mnth n crit brit yg maha dasyat..lembik da ank aku..sib baik dia kene msuk air..so adela air dlm bdn dia tu...sian kat dia..aku pun tak dpt tdo lena sbb stiap ms msti dia nak mnth / cirit birit..
isnin - 5.4.2010
keadaan ank aku same gak..sian kat dia..sgtla truk aku tgk..bile be2 ngn dia menangis la aku menatap wajah nye..jgnla ade ape2 penyakit yg bebahaya ade kat ank aku...doc pun bgla ubt thn mnth..so tghari tu last dia mnth dgn byknye..pstu ptg da tak mnth...cume cirit birit...laki aku pun cuti arini teman kan aku..dr pg-mlm dia ade dgn aku..bile ank aku da tdo br dia blk umah..ank aku yg sulung pun ade skali..tak smpai ati nak tggalkan dia..
selasa - 6.4.2010
anak aku da betambah sihat..da makin ok..tp stil cirit birit yg byk..skali cirit msti belanjutan smpai 4x...tp taiknye da tak byk mcm mula2 tu...so ptg tu doc cek kate ade pekembangan..lehla kua arini n smbg ubt kat umh..ank aku pun da nak main2 n mkn..alhamdulillah..syukur sgt2...klu tak dia brg je...sian sgt2..
rabu - 7.4.2010
aku amik cuti utk jg ank..yg 2 ari sblm tu aku dpt mc..cirit birit da krg kit..tp stil ade..aku dpt tau dr kwn2 ofis rupanye ramai baby yg kene mcm ank aku kene ..puncanye air dr taska..hm...ape nak wat kan...nak anta umh org ank aku susu bdn lg...gi pun aku tkut nak anta kat umh org..kang di dera ke..kene liwat ke..ish..mintak dijauhkan..
arini suami aku yg cuti smbg jg..tak smpai ati nak anta taska..nak dia btul2 sihat...kang tak psl2 sakit blk...so kat sini adela skit gmbr amsyar kat hosp kpj..da pnt aku taip ni..laki aku pun da tggu kat bwh..ok taking care...

ni tgh tggu nak msuk blk..tgk muke monyok je..muke maknye n ank nye yg same2 monyok..heheheh...


apela nasib bdn ku ini..tak psl2 kene becuti kat kpj..




tdo dlm kepenatan..





nila no katil ank ku..






ni ari akhir nak blk..da ceria skit...


nak amik gmbr pun takde mood..abi nye yg over..heheheh..

kesimpulannye..pecutian yg sgt penat n tragis bg kiteorg sefamili..hrp2 takdela becuti cmni lg..tp kite merancang je kan..Allah yg tentukan..








7 comments:

BabyShop said...

Shops at BEST price for baby clothings and accessories with us!! Grab the cute toy sock at only RM6/pair from BabyShop.

teacher nur said...

hmm... kot iya pun nak iklan, tak yah lah kat tempat orang tengah citer musibah... kalau nak carik kesempatan, biar bertempat.

assalammualaikum...

~aSHa~ said...

yg 2nd tu mmg mcm ko..comey....eh tapi kali kedua pandang ada gaya laki ko plak...arhh mana2 la janji mcm korang berdua....

berbalik pada percutian ko...siannye dia...muntah2 sbb keracunan la tu kot..dari punca air..air mmg kotor skrg ni..aku dgr dari SYABAS lagi teruk..

anak aku aritu pun kena jangkitan kuman...masuk spital gak....3 hari 2 mlm...kat spital kemaman lagi..lagi teruk..ko best jugak kpj..ahaha aku lagi dasat..mencik rasanye....

alhamdullilah sihat dah dia..ceria2 selalu ye..leh berlawan dgn totomen plak ye dik...

umilia said...

teacher nur : thanx tlg tegurkan..sy tak pndai nak tegur2 org ni..mungkin dia slh ms n slh tmpt kot..heheheh..

asha : tula..skang ni musim bdk2 sakit..kene jg2 sgt..tula..sib baik duk kat kpj..klu kat hosp gomen mau kene bebel ngn nurse sbb asik kene tukar cadar je..huhuhu..

.:fyzz:. said...

yA ALLAH baru berkesempatan aku baca essay ko yg panjang lebar nih..lately kan bz skit..btw..kesian sngt kt si comey amsyar seh...aku kesian tgk si kecik yg masih kecik tp dh berdepan ngan ujian cam tuh..hatta kita orng tua pn akan lembik badan.nih kan plak baby lagi..emm riso gak punca air yg tak bersih skang nih..takut diorang masak tak betul2 ke..ntah la kan..apapun..hope everything dh OK..salam sayang buat adam n amsyar..

Mama AqiL said...

cianyer anak ko lia..hmmm..mak mana yang tak riso kan biler anak sakit camtu..hope amsyar cepat2 sembuh.

ummiaisyah said...

salam,
sedihnya..rase tak sanggup tgk bile time anak sakit kan..hopefully sumenya dah ok