Thursday, May 20, 2010

HARI INI DALAM SEJARAH..

salam..

pekabo kwn2 sume..msti sihat2 kan..lame sungguh aku tak update blog ye..sbbnye ape...byk sbbnye ye kwn2..jap gi korg taula sbbnye..tp walaupun dahlame aku tak update blog tp aku ttp jenguk kwn2 punye blog..buktinye ade la gak yg sempat aku tinggalkan komen..pd yg tak ade tu jgnla kcik ati ye..aku cume insan biasa tak sempurna yg sering melakukan kesalahan..cewah..gitu...

okla...korg msti boring dgr aku bebel..buang tebiat ke ape ek dahlame tak update tiba2 nak beleter pnjg2..aku pun mcm da tak reti nak becerita..(mcm sblm ni terer cite gamaknye)hehehe...takpe2...klu da name kwn2 msti tak ksah kan bace / dgr leteran kwn2 kan..dpt pahala gitu..okla..tanpa buang ms aku nak cite ape yg hari ini dlm sejarah aku ni..klu ikut nak cite byk aku nak cite..tp aku cite kejadian yg baru belaku smlm ye..semalam ari rabu..cite nye begini..

tersebutla kisah...sepasang suami isteri membawa anknye utk cek up di klinik kesihatan putrajaya..klu ikut waktu app. nye adalah pd pukul 2 ptg..tp sbb nak bg mkn ank2 lg..ank meragam lg..yg sorg tdo lg..nak solat lg..n mcm2 lg makanye kul 2.10 ptg brla sepasang suami isteri ni kuar dr umah..msing2 da bekate msti kul 4.30 ptg br hbs ni..dgn hati yg redha sepasang suami isteri ini merempit menuju ke destinasi..sang suami siap membawa bekal biskut,air dan buku gmbr binatang agar si anak tidak kebosanan..dan...smpaila sang suami dan isteri ni ke tempat yg dituju..eh..guna sang2 ni da mcm haiwan plak ek..hehehehe...tak ksahla..ok hari ini dlm sejarah sudah bemula..

si suami pun menurunkan si isteri dan ank manakala si suami pegi memarkir moto..btul ke eja tu..hahahaha..hentam je la labu..msuk2 je si isteri ke dlm klinik sgtla tekejut ye kwn2..kerana hanya ade 4 org kuaga iaitu spasang suami isteri dan anknye di dlm klinik tu..si isteri pun mengambil no dgn menekan butang temujanji..kuar2 no. adalah no. 1478..ye...si isteri ingt no itu smpai skang ye..sbb katenye hari ini dlm sejarah kan...tgk2 di skrin adalah no 1475..biar betul kwn2..tenganga si isteri melihat skrin itu..sedang si isteri yg baru hendak duduk dan si anak br hendak belari tiba2 1478 di panggil..eh..blum duduk lg..mcm tak caya je..tp tepaksa pecaya jugak..selepas itu dptla bilik 28 ye kwn2...si suami yg br msuk ke dlm klinik pun tekjut kerana sudah dpt bilik dituju..

si suami isteri ni pun pegila ke bilik 28..dpt no 804 ye..diskrin ms tu no 776..pd pikiran si suami isteri ni mstila lmbt lg..tup2..804 di pggil ye..msuk2..cek berat si anak..dgr nurse bebel skit..kua blk tgk2 jam br menunjukkan pukul 2.35 ptg..si suami isteri ni sekali lagi tenganga ye kwn2..anbelivebel ye..tp tepaksa belivebel gak..huhuhu..si suami isteri td mencongak wktu yg digunakan..kua umah kul 2.10..smpai klinik dlm 2.15..kua dr klinik 2.35 ptg..dlm 20 minit sj berurusan ye..sungguh2 anbelivebel ye kwn2..terus si suami isteri ni pulang ke rumah dan berehat..klu ikutkan boleh saje si isteri ini kembali bekeje..tp sbb si isteri ni pekeje yg cemerlang make dia berehat saje di rumah..dptla mereka ini berehat smpai ke ptg..sgguh heaven ye..

pd kwn2 sume..penahkah kwn2 mengalami sejarah ini..adakah sejarah mungkin berulang..kite tggu je lps raya nnti ye..sbb cek up utk ank si suami isteri nnti lps ry ye..hehehehe..klu la dr dlu mcm ni kejap amik ms gi klinik alangkah seronotnye..tp tak taula kan..tgk klinik tu mmg tak ramai org..agknye sume org da sihat kot..tak pun dorg sakit wktu pg je..tak ksahla...asal ptg cpt siap n cpt blk..huhuhuhu...sorila aku tak smpat nak amik gmbr sbg bukti..maklumla menganga je lbh kan..hahahaha..tp kat sini aku bg korg tgk gmbr2 ank aku, suamiku dan aku..heheheh..


ok gmbr di bawah ni sebab2 aku dahlame tak update blog..aku becuti secara sukarela sbb ank aku kene pop ayam..kejadian belaku lepas 2-3 ari amsyar kua hosp. sbb kene rota virus..sian amsyar..skang bdn da sgt2 susut..lps satu satu penyakit menimpa..hrp2 pasni takdela sakit2 lain yg dtg kat dia / hilman..biarla aku / suami aku je yg sakit..so sbb kene ayam tu aku becuti adela smggu lbh..lps da lame cuti keje byk sgt2 ye..tu yg tak smpt2 nak update..plak tu M beso da melanda diri..br la ni da cargas skit...heheheh..ok ni gmbr2 nye ye kwn2..

penuh ye 1 bdn amsyar kene..smpai aku naik geli nak sapu ubt.hehehe..



ni dr dkt..ade yg beso ade yg kcik..tp mmg penuh..takde ruang pun

abg tgh amik ati adiknye yg keboringan..


nmpk tak mata ank aku..smpai sepet jd nye sbb aym tu betenggek kat mata


bile da gatal tu mula la dia nak garu..bile aku tak bg ngamukla dia..

ok..yg bwh2 ni gmbr lps da sihat sepnuhnye..adela 2 mggu tak kua umah nak bg dia baik btul..lps je da baik sume trus aku ajk laki aku gi jln2 n mkn piza..gi pun ank2 aku laju kit klu mkn sup piza n spageti cabonara tu.. ok lyn gmbr..


aku n hilman yg suke amik gmbr..hehehehe..


3 beranak kesayangan aku...tgk abg msti nak totomen..


takde 3 org putera raja ni sunyila idup ku..syg sgt2 dorg ni..


okla..tu je..dahlame tak update blog katenyekan..tu yg skit pnjg..hehehehe..okla kwn2..taking care...







4 comments:

Ibu Kimie & Balqis said...

siannyer dia...

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

huhuhu...arap2 sejarah akan berulang...aku ni camner leh lupa app si kakak pada 13 mei lepas...camne rni???huhu

umilia said...

ibu kimie&Balqis: tula..sian kan..heheheh...

izan : takpe ko gi je..tekan butang tanpa temujanji..hehehe..tgk sejarah mungkin berulang ke tak..ke ko cipta rekod baru ke..huhuhu..

.:fyzz:. said...

wey cian nya kt amsyar...yer la dh tecik2 kena cam tuh..ciannya..ko lama tak berblogging bz ke lia?